Mikrotransakce ve free-to-play modelech - Bečka, Dominik (2014)
Tato práce analyzuje ekonomické a právní souvislosti sociálních a mobilních her fungujících na obchodním modelu free-to-play. Zvláštní pozornost je věnována vlastnostem a možnostem regulace virtuálních měn. Celkový daty podložený pohled na videoherní trh a změny na něm probíhající následuje bližší rozbor segmentu sociálních her. Jejich mechaniky práce přirovnává k poznatkům behaviorálních věd, zejména k averzi ke ztrátám a jejím implikacím. Závěrečná kapitola shrnuje negativní důsledky sociálních her a opatření k jejich regulaci ve vybraných zemích. V souladu s nimi a vzhledem k obtížnosti aplikace finančního práva na tuto oblast autor navrhuje silněji využít stávajícího práva spotřebitelského.