Mikrotransakce ve free-to-play modelech - Bečka, Dominik; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato práce analyzuje ekonomické a právní souvislosti sociálních a mobilních her fungujících na obchodním modelu free-to-play. Zvláštní pozornost je věnována vlastnostem a možnostem regulace virtuálních měn. Celkový daty podložený pohled na videoherní trh a změny na něm probíhající následuje bližší rozbor segmentu sociálních her. Jejich mechaniky práce přirovnává k poznatkům behaviorálních věd, zejména k averzi ke ztrátám a jejím implikacím. Závěrečná kapitola shrnuje negativní důsledky sociálních her a opatření k jejich regulaci ve vybraných zemích. V souladu s nimi a vzhledem k obtížnosti aplikace finančního práva na tuto oblast autor navrhuje silněji využít stávajícího práva spotřebitelského.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses