Marketing ve veřejné správě - Baier, Lukáš; Louda, Tomáš, 1955-; Matula, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá vlivem marketingových aktivit obce s rozšířenou působností Trutnova na jednotlivé oblasti, které poskytuje veřejná správa města s důrazem na cestovní ruch v závěru práce. Práce mapuje časový rámec posledních několika let se zaměřením na období v letech 2009-2014. Nejprve jsou v bakalářské práci zpracovány a definovány teoretické poznatky a termíny z oblasti marketingu obecně a marketingu veřejné správy, který má vlastní specifické vlastnosti. Ty jsou porovnány s běžnými postupy marketingového procesu v soukromé sféře. V praktické části projektu se zhotovitel zabývá konkrétními postupy a technikami, jež obec s rozšířenou působností Trutnov aplikuje v rámci svého celkového rozvoje. Pro názornou ilustraci je v práci uvedeno velké množství vybraných příkladů. Autor pracuje v této části zejména se Strategickým plánem rozvoje města Trutnov, který je stěžejním dokumentem charakterizujícím jednotlivé fáze a kroky rozvoje města ve stanoveném období 2009-2014. Cílem práce je zhodnotit výstupy a kvalitu realizovaných kroků města Trutnova z marketingového hlediska a porovnat je s výsledky vlastního dotazníkového šetření, které mapuje pohled občanů města na vybraném vzorku obyvatel Trutnova. Zpracované výsledky potvrzují z převážné části spokojenost občanů města s provedenými kroky v daném období.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses