VYBRANÉ VEŘEJNÉ PROSTORY MĚSTA KOLÍNA JAKO SOUČÁST KULTURNÍ TRADICE A MOŽNÝ EKONOMICKÝ ZDROJ - Ulrychová, Michaela; Novák, Zdeněk, 1958-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce pojednává o problematice veřejných prostranství současných měst a návratnosti investic do jejich rekonstrukcí a údržby. Na základě poznatků z urbanistického vývoje veřejných prostranství sleduje dnešní trendy v přístupech k navrhování těchto prostor, které se odklánějí od postupů nastolených 20. stoletím. Analyzuje nástroje územního plánování a jejich účinku na tvorbu a možnosti údržby veřejných prostor. Na konkrétních příkladech vybraných veřejných prostranství města Kolína zachycuje a popisuje klady a zápory územního plánu a regulačního plánu. U příkladu městské památkové rezervace jsou popsány úskalí spojená s ochranou, ale též přínosy plynoucí z ochrany. V závěru práce jsou na modelových případech uvedeny příjmy, které plynou z užívání veřejného prostranství a jejich možný ekonomický zdroj.
Vedoucí práce: Zdeněk Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses