Plnění rozpočtu organizační složky obce Tmaň v konkrétních podmínkách Domu s pečovatelskou službou ve Tmani - Macourková, Eva (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá hospodařením organizační složky územního samosprávného celku. Je rozdělena do dvou částí, na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je všeobecně vysvětleno hospodaření, rozpočet a fungování organizační složky obce, na závěr této části jsou popsány sociální služby. V praktické části se zaměřuje na analýzu hospodaření organizační složky obce Tmaň na konkrétním příkladu Domu s pečovatelskou službou ve Tmani. Analýza se zabývá rozborem výnosů, nákladů, výsledku hospodaření a použití transferu. Na závěr se věnuje popisu spolku vzniklého iniciativou seniorů ubytovaných v domě s pečovatelskou službou.