Zlatá bublina zvaná investiční životní pojištění - Babický, Toni; Ducháčková, Eva, 1958-; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Hlavním tématem této bakalářské práce je problematika investičního životního pojištění na českém pojistném trhu. Na začátku práce je investiční životní pojištění popsáno z obecného hlediska -- zařazení, charakteristika, fungování. V další části jsou analyzovány podstatné body, které v investičním pojištění hrají prvořadou roli. Primárně se jedná o poplatky. Dále je to daňové zvýhodnění, praktiky pojišťovacích zprostředkovatelů a aktuální problémy tohoto produktu. V návaznosti na to jsem do práce zařadil, v rámci srovnání, dva konkurenční produkty, fungující na podobné bázi jako investiční životní pojištění. Věnuji se jejich vzájemnému detailnímu porovnání. Z toho pramení také vyústění mého cíle. Říci, jaký produkt a o kolik je výhodnější pro dlouhodobé spoření. Vlastním přínosem v práci je poukázání na opomíjené body pojistných podmínek, rozbor a komentář k aktuálním problémům na trhu investičního pojištění a také vytvoření modelací jednotlivých porovnávaných produktů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses