Tuzemský režim přenesení daňové povinnosti a jeho budoucnost - Šťastná, Aneta (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na tuzemský režim přenesení daňové povinnosti a jeho budoucnost. Teoretická část popisuje základní pravidla aplikace režimu přenesení daňové povinnosti. V analytické části se práce věnuje legislativnímu rámci v České republice v kontextu s legislativním rámcem směrnic Evropské unie. Cílem práce je nejen rozbor problematických částí v použití daňového zákona, ale také zhodnocení tuzemského režimu přenesení daňové povinnosti za dobu jeho aplikace a možný budoucí vývoj. Veškeré údaje v této bakalářské práci vychází ze zákonů a dalších předpisů účinných k 1. lednu 2014, pokud není uvedeno jinak.