Plnění rozpočtu v časové řadě let 2011 a 2012 v konkrétních podmínkách města Sázava - Kubálková, Anna (2014)
Hlavním cílem práce je zhodnocení plnění rozpočtu města Sázavy v letech 2011 a 2012. První část je zaměřena na postavení obce jako územního samosprávného celku. Dále popisuje strukturu a proces tvorby rozpočtu. Druhá část podává obecné informace o městě Sázavě. Poté analyzuje rozpočet města Sázavy. Podrobně hodnotí příjmy a výdaje a následně porovnává rozpočtový výsledek hospodaření s účetním výsledkem hospodaření. Rozdíl porovnávaných výsledků hospodaření byl způsoben především "průtokovými" dotacemi a problematikou pořizování dlouhodobého majetku.