Finanční analýza firmy Jitona, a.s. - Novotný, Ondřej (2014)
Tato práce s názvem "Finanční analýza podniku JITONA a. s." se zabývá zhodnocením finanční situace podniku a následným srovnáním s doporučenými hodnotami za období 2008 -- 2012. Podklady pro potřebné výpočty jsou z veřejně dostupných účetních výkazů. V teoretické části je vysvětlení jednotlivých postupů, metod a ukazatelů. V praktické části jde o aplikaci těchto postupů, metod a ukazatelů. Pro analýzu podniku byla použita SWOT analýza, horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, analýza poměrových ukazatelů, ekonomické přidané hodnoty a bankrotních a bonitních modelů.