Regulácia systémovo dôležitých bánk - Rosenbergová, Dominika; Musílek, Petr, 1965-; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Táto diplomová práca sa zaoberá systémovo dôležitými bankami, ich reguláciou a dohľadom. Prvým cieľom práce bola identifikácia a potvrdenie významnosti problémov spojených so systémovo dôležitými bankami. Druhým cieľom práce bolo ponúknuť komparačnú analýzu nových opatrení v oblasti regulácie a dohľadu, ktoré boli prijaté v EU a USA v reakcii na finančnú krízu. Práca je delená do štyroch základných kapitol. Prvá kapitola je úvodnou teoretickou kapitolou, druhá kapitola ponúka prehľad literatúry a empirických štúdií zameraných na problémy v predkrízovom období. Tretia kapitola zhrňuje príčiny finančnej krízy a poukazuje na náklady spojené so záchranou systémovo dôležitých bánk. Štvrtá kapitola analyzuje prijaté opatrenie v Európskej únii a Spojených štátoch v oblasti regulácie a dohľadu nad týmito systémovo dôležitými bankami.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses