Bariéry v podnikání u mladých lidí v ČR - Žežulka, Jan (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá identifikací bariér v podnikání u studentů VŠE. Teoretická část práce zahrnuje rozdíly mezi podnikateli a zaměstnanci, analyzuje podnikatelskou aktivitu v České republice a definuje bariéry podnikání. Praktická část staví na teoretické a zjišťuje motivaci studentů do podnikání a identifikuje hlavní interní a externí bariéry, kterým mohou čelit. Na základě zjištěných poznatků práce navrhuje vhodná zlepšení v rámci specializace Malé a střední podniky v tržním prostředí pro omezení vlivu bariér na studenty. Tato opatření si kladou za cíl zvýšit počet podnikajících studentů.