Bariéry v podnikání u mladých lidí v ČR - Žežulka, Jan; Barton, Monika; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá identifikací bariér v podnikání u studentů VŠE. Teoretická část práce zahrnuje rozdíly mezi podnikateli a zaměstnanci, analyzuje podnikatelskou aktivitu v České republice a definuje bariéry podnikání. Praktická část staví na teoretické a zjišťuje motivaci studentů do podnikání a identifikuje hlavní interní a externí bariéry, kterým mohou čelit. Na základě zjištěných poznatků práce navrhuje vhodná zlepšení v rámci specializace Malé a střední podniky v tržním prostředí pro omezení vlivu bariér na studenty. Tato opatření si kladou za cíl zvýšit počet podnikajících studentů.
Vedoucí práce: Monika Barton
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses