Výdaje Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na podporu sportu - Jedličková, Monika (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá státními dotacemi Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na podporu sportu. Cílem bakalářské práce je popsat výši a konstrukci dotací tohoto ministerstva z hlediska jednotlivých sportovních svazů v období let 2009 -- 2013 včetně zjištění příčin změn v pořadí TOP státní sportovní reprezentace a posoudit závislost státních dotací dle sportovní úspěšnosti na umístění na olympijských hrách se zaměřením na Zimní olympijské hry ve Vancouveru a Letní olympijské hry v Londýně. Bylo zjištěno, že nejvýraznější částky státních dotací putují do sportovních svazů, které mají významné postavení na mezinárodní scéně a jejich sportovní disciplíny jsou na programu olympijských her. Až teprve poté jsou brány v úvahu sportovní úspěchy a postavení daného sportovního svazu v České republice.