Finanční analýza firmy Tron - Avdibegović, Samir (2014)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit finanční vývoj a situaci společnosti TRON spol. s r.o. za období let 2008 až 2013. Finanční analýza je prováděna z externího pohledu na základě veřejně dostupných informací. Práce obsahuje úvod, teoretickou část, praktickou část a závěr. V úvodu shrnuji, proč jsem si vybral právě dané téma, čím se práce ve zkratce bude zabývat a také několik informací o společnosti TRON spol. s r.o. Teoretická část se zabývá metodikou finanční analýzy, jejími jednotlivými nástroji, ukazateli a metodami. V praktické části jsou pak jednotlivé metody aplikovány na zkoumaný podnik. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější poznatky z praktické části, zhodnocena celková situace firmy a navrženy postupy na zlepšení.