Srovnání logistické regrese a rozhodovacích stromů při tvorbě skóringových modelů - Kesely, Ladislav (2014)
Tato práce se zabývá srovnáním použití algoritmů logistické regrese a rozhodovacích stromů pro účely tvorby skóringových modelů finančních institucí. Teoretická část práce se zabývá popisem obou algoritmů a jejich použitím při výstavbě modelů. Praktická část práce pak používá tyto algoritmy pro výstavbu modelů na reálných datech a srovnává, který algoritmus dává lepší výsledky. Práce se zabývá aplikovaným popisem problémů, a proto neobsahuje precizní matematické definice.