Srovnání logistické regrese a rozhodovacích stromů při tvorbě skóringových modelů - Kesely, Ladislav; Witzany, Jiří, 1966-; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato práce se zabývá srovnáním použití algoritmů logistické regrese a rozhodovacích stromů pro účely tvorby skóringových modelů finančních institucí. Teoretická část práce se zabývá popisem obou algoritmů a jejich použitím při výstavbě modelů. Praktická část práce pak používá tyto algoritmy pro výstavbu modelů na reálných datech a srovnává, který algoritmus dává lepší výsledky. Práce se zabývá aplikovaným popisem problémů, a proto neobsahuje precizní matematické definice.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses