Ocenění portfolia pohledávek pro potřeby cese - Dvořák, Martin (2014)
Diplomová práce se zabývá oceněním portfolia pohledávek za fyzickými osobami pro potřeby cese. Cílem práce je představit metodologii oceňovacího modelu a na ilustrovat ho na případové studii. V první části práce je popsán trh vymáhání pohledávek, literatura věnující se oceňování pohledávek, právním rámcem a jeho změnami. V druhé je popis metodologie oceňovacího modelu, který je potom ve třetí části ilustrován na modelovém příkladu, kdy je oceněno portfolio pohledávek a jeho nákup posouzen jako investice z pohledu inkasní agentury.