Ocenění portfolia pohledávek pro potřeby cese - Dvořák, Martin; Rýdlová, Barbora, 1976-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá oceněním portfolia pohledávek za fyzickými osobami pro potřeby cese. Cílem práce je představit metodologii oceňovacího modelu a na ilustrovat ho na případové studii. V první části práce je popsán trh vymáhání pohledávek, literatura věnující se oceňování pohledávek, právním rámcem a jeho změnami. V druhé je popis metodologie oceňovacího modelu, který je potom ve třetí části ilustrován na modelovém příkladu, kdy je oceněno portfolio pohledávek a jeho nákup posouzen jako investice z pohledu inkasní agentury.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses