Běžecké trasy ve veřejném prostoru jako součást infrastruktury moderního města - Musilová, Markéta (2014)
Práce se věnuje možnostem podpory běhu, pro člověka zcela přirozeného pohybu, který ovšem v urbanizovaném prostoru ztratil své přirozené místo. Věnuje se převážně záměrným, delším běhům mimo sportovní areály. Nejde tedy o vrcholovou sportovní aktivitu, ale především o způsob trávení volného času. Teoretická část popisuje roli běhu v moderní společnosti, jejímž atributem je svobodná individuální volba. Běh jako součást životního stylu určité skupiny obyvatel moderního města vyžaduje také zásahy do veřejného prostoru, a především změnu pohledu na tento druh pohybové aktivity. Praktická část popisuje současný stav infrastruktury pro dálkový běh v Praze, ale i společenské a kulturní aspekty běhání: roli marketingu a velkých běžeckých událostí, ale i dlouhodobějších projektů pražského magistrátu zaměřených na podporu běžců. Vyústěním práce jsou doporučení pro zlepšení současné situace běhu a běžců v metropoli.