Financování sportu z veřejných rozpočtů - případová studie města Pardubice - Hošek, Petr; Urbánek, Václav; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá způsobem financování sportu z veřejných rozpočtů. Cílem bakalářské práce je zanalyzovat a popsat současný stav financování sportu z veřejných rozpočtů v České republice a se zaměřením na město Pardubice zhodnotit dotační program podpory sportu v tomto městě v posledních letech, se stanovením možnosti zlepšení tohoto programu ve vybraném sportovním klubu. Byly analyzovány důvody, proč podporovat sport z veřejných zdrojů a ve zpracované případové studii pro město Pardubice zjištěno, že četnost vyplácení těchto podpor není z pohledu vybraného sportovního klubu v souladu s dobrým hospodařením tohoto klubu. V práci je navržena možnost zlepšení pomocí vyplácení průběžných záloh, které by vyřešili kontinuitu platební schopnosti oddílu.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses