Zajištění dluhopisového portfolia - Roblová, Eliška (2014)
Předmětem bakalářské práce je zajištění dluhopisového portfolia. Začátek je věnován úvodu do teorie dluhopisů. Následuje část zabývající se vývojem tržní ceny cenných papírů. V další části práce jsou představeny finanční deriváty. Dále je pak pozornost věnována především futures a opcím. Závěr práce se věnuje hedgingu dluhopisového portfolia s následnou aplikací na praktickém příkladu s reálnými tržními daty.