Zajištění dluhopisového portfolia - Roblová, Eliška; Stádník, Bohumil; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem bakalářské práce je zajištění dluhopisového portfolia. Začátek je věnován úvodu do teorie dluhopisů. Následuje část zabývající se vývojem tržní ceny cenných papírů. V další části práce jsou představeny finanční deriváty. Dále je pak pozornost věnována především futures a opcím. Závěr práce se věnuje hedgingu dluhopisového portfolia s následnou aplikací na praktickém příkladu s reálnými tržními daty.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses