Becherovka - Pohár českých designérů - Jamborová, Nikola (2014)
Tématem této bakalářské práce je podpora značky za pomoci designové soutěže. V teoretické části je popsán vývoj značky, její funkce a hodnoty. Zároveň přibližuje důležité aspekty vizualizace a jména značky a rozdíl mezi brandem a obchodní značkou. Praktická část je zaměřena na sklářskou uměleckou soutěž Becherovka -- Pohár českých designérů, skrze níž je vypracována cost-benefit analýza proběhnutých ročníků, její výnosnost a investiční návratnost. Taktéž obsahuje řízené rozhovory se dvěma vítěznými designéry a přesah nadnárodní společnosti Pernod Ricard do dalších odvětví kreativního průmyslu. Výsledkem je ziskovost a investiční návratnost projektu a pozitivní ohlas v uměleckém prostředí.