Becherovka - Pohár českých designérů - Jamborová, Nikola; Hucková, Barbara, 1964-; Grabovský, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tématem této bakalářské práce je podpora značky za pomoci designové soutěže. V teoretické části je popsán vývoj značky, její funkce a hodnoty. Zároveň přibližuje důležité aspekty vizualizace a jména značky a rozdíl mezi brandem a obchodní značkou. Praktická část je zaměřena na sklářskou uměleckou soutěž Becherovka -- Pohár českých designérů, skrze níž je vypracována cost-benefit analýza proběhnutých ročníků, její výnosnost a investiční návratnost. Taktéž obsahuje řízené rozhovory se dvěma vítěznými designéry a přesah nadnárodní společnosti Pernod Ricard do dalších odvětví kreativního průmyslu. Výsledkem je ziskovost a investiční návratnost projektu a pozitivní ohlas v uměleckém prostředí.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses