Aspekty vývoje měnových kurzů z pohledu drobného obchodníka - Toman, Martin; Zámečník, Petr; Brychta, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá vývojem měnových kurzů a faktorů, které na tento vývoj působí. Cílem této práce je zjistit, jakým způsobem mohou obchodníci na měnovém trhu své volné prostředky zhodnocovat a jaké důležité informace využít ve svůj prospěch. V úvodu této práce charakterizuji historický vývoj devizového trhu, zaměřuji se na vymezení základních pojmů potřebných k obchodování a popisuji konkrétních přístupy k aktivnímu působení na trhu. V druhé části této práci se zaměřuji na konkrétní využití fundamentální a technické analýzy pro samotné obchodování měnových párů na OTC trhu a přidávám své výsledky z reálného obchodního účtu. Přidanou hodnotou v této části práce vidím v mé sedmileté praxi s obchodováním měnových párů a v mém aktuálním působení na pozici Account Managera v X-Trade Brokers, předního forexového brokera v ČR. Závěrečná část je věnovaná zhodnocení přínosu práce a celkové sumarizaci.
Vedoucí práce: Petr Zámečník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses