Srovnání účetnictví a daňové evidence u individuálního podnikatele - Demartini, Iveta; Šmídová, Jekaterina; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá způsoby vykazování podnikatelské činnosti individuálního podnikatele. Cílem je charakterizovat podstatu obou evidencí a stanovit přehledné srovnání. Na začátku práce jsou dle platných legislativních předpisů stanoveny základní pojmy podnikatel a podnikání. Dále je uvedena základní charakteristika dvou nejčastějších forem evidování hospodářské činnosti podnikatele, a to daňové evidence a (podvojného) účetnictví. Následuje srovnání obou způsobů evidování podnikatelské činnosti a stanovení nejzásadnějších rozdílů mezi nimi. V práci je také zmíněn přechod z jedné evidence na druhou a povinnosti s tímto přechodem související. Práce je zakončena souhrnným příkladem, který navazuje na předchozí teoretické informace.
Vedoucí práce: Jekaterina Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses