Distribuce filmů přes internet - Svoboda, Jakub (2014)
Bakalářská práce "Distribuce filmů přes internet" se zabývá možnostmi šíření filmů a televizních seriálů po internetu. Práce popisuje historii filmového průmyslu a filmové distribuce od počátku 20. století do současnosti a charakterizuje trh s videem na vyžádání. Práce následně komplexně analyzuje dominantní globální společnosti na trhu internetové distribuce filmů a televizních seriálů, následně lokální společnosti v České republice a přináší jejich srovnání, zároveň se srovnáním trhu českého a amerického.