Optimalizace režijních nákladů formou energetických úspor - Tomšů, Hana (2014)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Předmětem teoretické části je popsání monitorovacího systému deZem a zpracování odborných termínů, jež souvisí s režijními náklady. Oblasti, které jsou popsány v souvislosti s režijními náklady, objasňují pojmy jako je náklad, způsoby členění nákladů a nástroje určené pro řízení režijních nákladů (rozpočty režijních nákladů a kontrola jejich plnění). Druhou částí bakalářské práce je praktická aplikace termínů vymezených v teoretické části. Na konkrétní organizaci je prezentován proces sestavení a následné kontroly plnění rozpočtu. Při kontrole jsou využity informace, které byly převzaty z výsledků aplikace technologie deZem. Z těchto údajů byla vyvozena možná opatření, jež byla následně implementována při sestavování nového rozpočtu.