Ekonomika fotbalového klubu Arsenal F.C. - Vašata, Zdeněk; Kotáb, Jiří; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je popis a zhodnocení ekonomické situace profesionálního sportovního klubu Arsenal F. C., který působí v nejvyšší anglické lize. V první části práce se zaměřím na teoretický úvod do problematiky. Popíšu ekonomické fungování sportovního klubu a charakterizuji marketing sportovních klubů. Dále se zaměřím na UEFA Financial Fair Play a jeho dopad na fotbalové kluby. V metodologické části stručně charakterizuji použité metody vertikální, horizontální, poměrové a SWOT analýzy. V praktické části se zaměřím na ekonomii Arsenalu F. C. a jeho porovnání s ligovou konkurencí. Dále provedu finanční analýzu s použitím metod popsaných v metodologické části. V poslední části akalářské práce se soustředím na analýzu vlivu ekonomiky Anglie na příjmy fotbalového klubu
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses