První dojem, efekt pořadí a známosti v obchodním prostředí - Novák, Jaroslav (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřená především na problematiku prvního dojmu v obchodním prostředí, konkrétně na neverbální komunikační signály s prvním dojmem spojené. Dále je zaměřená na efekt známosti ve spojitosti s nákupním rozhodováním a vliv pořadí na hodnocení. V teoretické části popisuji na základě odborné literatury dostupné poznatky k výše zmíněné problematice. V praktické části, která je hlavní částí mé práce, interpretuji výsledky mých vlastních výzkumů za účelem zlepšení vnímání osob a firem v obchodním prostředí a na veletrhu.