Dopad změny sazby DPH na služby fitcenter - Vejškrabová, Klára; Slintáková, Barbora; Kozubíková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem zvýšení snížené sazby daně z přidané hodnoty na ceny služeb fitcenter. Změna snížené sazby DPH nastala k 1. 1. 2013. První kapitola je teoretická část a zabývá se charakteristikou daně z přidané hodnoty. Přibližuje sazby daně a jejich vývoj v České republice. Další část se zaměřuje na pojem fitcentrum a zdanění těchto služeb nejen v České republice, ale i v ostatních členských státech Evropské unie. Poslední kapitola je praktickou částí bakalářské práce. Zabývá se analýzou dopadu zvýšení snížené sazby DPH na ceny vstupného do fitcenter a zkoumá, zda bude daňové břemeno přesunuto na klienty či na provozovatele fitcenter.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses