Oceňovanie komerčných nehnuteľností - Škodáčková, Marcela (2014)
Predmetom diplomovej práce je poskytnúť komplexný prehľad o problematike odhadu trhovej hodnoty maloobchodných priestorov a zmapovať rôzne druhy mier výnosností, tzv. yieldov, v oceňovaní nehnuteľností. Hlavným cieľom je aplikovať vybrané medzinárodne používané oceňovacie modely (DCF, Hardcore a Term & Reversion) na konkrétne nákupné centrum a zistiť, do akej miery sa takto stanovené hodnoty odlišujú.