Tvorba rozpočtové výsledovky s následnou analýzou nákladů a tvorbou kalkulace pro oddělení správy nemovitostí - Vorlíčková, Martina (2014)
Předmětem bakalářské práce "Tvorba rozpočtové výsledovky s následnou analýzou nákladů a tvorbou kalkulace pro oddělení správy nemovitostí" je analýza veškerých náklady a výnosů spojených s chodem oddělení správy nemovitostí v konkrétní realitní kanceláři. Práce je zaměřená především na tvorbu roční rozpočtové výsledovky a dále také na sestavení kalkulace plných nákladů jednotlivých nemovitostí a to díky správnému přiřazení přímých nákladů a alokování nákladů nepřímých. V teoretické části jsou zmíněny základní pojmy potřebné právě k části praktické- náklady, kalkulace, rozpočet a plán. Na základě analýzy konkrétních položek jsou na závěr vyvozena některá doporučení.