Optimalizace a analýza rozvržení přístupových bodů skladu - Špolc, Miroslav; Zouharová, Martina; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této bakalářské práce je optimálně rozvrhnout přístupové body skladu, takzvané brány, za podmínek zadaných firmou. Vedlejším cílem je pak ukázat využití metod operačního výzkumu na praktickém příkladu a předvést tak zadavatelské firmě nejen optimalizaci výsledku, ale také postupu řešení problematiky. První kapitola je věnována představení fungování zadavatelské firmy a vysvětlení zadané problematiky. Závěr první kapitoly se pak zabývá metodologií a softwarem, použitými v této práci. Na začátku druhé kapitoly jsou popsána zdrojová data poskytnutá zadavatelskou firmou a jejich následná úprava do podoby vhodné pro zpracování pomocí matematického modelu. Další část této kapitoly je věnována formulaci matematických modelů a následné interpretaci jejich výsledků. Poslední kapitola se pak zabývá kvantifikací rozdílů řešení problematiky pomocí matematického modelu a intuitivního řešení zadavatelské firmy. Toto srovnání je založeno na rozdílu v ujeté vzdálenosti a finančním ohodnocení pracovníků.
Vedoucí práce: Martina Zouharová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses