Analýza finančního vzdělávání na středních školách - Vítek, Vladimír (2013)
Předmětem bakalářské práce je analyzovat finanční vzdělávání na středních školách v České republice, posoudit jeho úroveň a rovněž zjistit úroveň finanční gramotnosti středoškolských studentů. V úvodní části tato práce vymezuje především základními pojmy často využívané v souvislosti s touto problematikou a informace o finanční gramotnosti a vzdělávání. Ve druhé kapitole je popsán proces implementace finančního vzdělávání do středoškolského vzdělávacího systému. Praktická část zahrnuje analýzu úrovně finanční gramotnosti pomocí dotazníkového šetření na dvou středních školách, formulaci doporučení školám a učitelům a závěrečné vyhodnocení.