Analýza finančního vzdělávání na středních školách - Vítek, Vladimír; Zámečník, Petr; Plísková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Předmětem bakalářské práce je analyzovat finanční vzdělávání na středních školách v České republice, posoudit jeho úroveň a rovněž zjistit úroveň finanční gramotnosti středoškolských studentů. V úvodní části tato práce vymezuje především základními pojmy často využívané v souvislosti s touto problematikou a informace o finanční gramotnosti a vzdělávání. Ve druhé kapitole je popsán proces implementace finančního vzdělávání do středoškolského vzdělávacího systému. Praktická část zahrnuje analýzu úrovně finanční gramotnosti pomocí dotazníkového šetření na dvou středních školách, formulaci doporučení školám a učitelům a závěrečné vyhodnocení.
Vedoucí práce: Petr Zámečník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses