Financování systému nakládání s komunálním odpadem - Turek, Jan (2013)
Bakalářská práce má za cíl zjistit, zda stávající systém financování sběru a svozu komunálního odpadu ve městě Týnec nad Sázavou je nastaven efektivně. Ve vazbě na efektivnost systému navrhnout možné způsoby změny současného systému placení za komunální odpad. V bakalářské práci jsou postupně analyzovány stávající systémy financování v obci Kamenný Přívoz a ve městě Týnec nad Sázavou. Kamenný Přívoz slouží jako výchozí stav pro modelování změny systému financování komunálního odpadu v Týnci nad Sázavou. V Kamenném Přívozu změna v placení za odpad již proběhla - obec přešla z placení na poplatníka k placení na domácnost. Závěrečná kapitola je věnována zamýšleným změnám v systému financování komunálního odpadu v Týnci nad Sázavou. Nejprve je uváděna možnost změny úhrady poplatku z poplatníka na domácnost. Dále je uvažováno s úplným zrušením poplatku za komunální odpad a zvýšením místního koeficientu u daně z nemovitých věcí.