Financování systému nakládání s komunálním odpadem - Turek, Jan; Sedmihradská, Lucie; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce má za cíl zjistit, zda stávající systém financování sběru a svozu komunálního odpadu ve městě Týnec nad Sázavou je nastaven efektivně. Ve vazbě na efektivnost systému navrhnout možné způsoby změny současného systému placení za komunální odpad. V bakalářské práci jsou postupně analyzovány stávající systémy financování v obci Kamenný Přívoz a ve městě Týnec nad Sázavou. Kamenný Přívoz slouží jako výchozí stav pro modelování změny systému financování komunálního odpadu v Týnci nad Sázavou. V Kamenném Přívozu změna v placení za odpad již proběhla - obec přešla z placení na poplatníka k placení na domácnost. Závěrečná kapitola je věnována zamýšleným změnám v systému financování komunálního odpadu v Týnci nad Sázavou. Nejprve je uváděna možnost změny úhrady poplatku z poplatníka na domácnost. Dále je uvažováno s úplným zrušením poplatku za komunální odpad a zvýšením místního koeficientu u daně z nemovitých věcí.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses