Využití kalkulací v řízení konkrétního podniku - Urban, Pavel (2013)
Cílem diplomové práce "Využití kalkulace v řízení konkrétního podniku" je provedení analýzy kalkulačních metod a jejich využití ve vybraném podniku, kterým je výrobní Divize Kovohutě v Mníšku pod Brdy. Teoretická část se věnuje zejména jednotlivým metodám a principům kalkulací. V navazující praktické části je představena forma a metoda kalkulací, které Divize Kovohutí využívá. Výsledky provedené analýzy jsou vyhodnoceny a je navržen alternativní způsob k dosavadním kalkulacím.