Vliv reklamy na děti - Budinská, Alžběta (2014)
Ústředním tématem bakalářská práce je vliv reklamy na děti. V její teoretické části je reklama definována a spolu s ní i reklamní média. Dále se práce zabývá charakteristikou dítěte jako spotřebitele, možnými dopady reklamy na dětské vnímání a identifikací skupiny dětí, která je reklamou nejvíce zasažena. Podrobně jsou zde i popsány různé metody cílení právě na tuto skupinu. Cílem praktické části bylo identifikovat vnímání a postoje této věkové kategorie dětí k reklamě a následně tato zjištění porovnat mezi dívkami a chlapci. Vlastní výzkum byl proveden dotazníkovým šetřením a skupinovými diskuzemi.