Způsoby uplatnění výdajů OSVČ v základu daně z příjmů - Šobotníková, Petra (2014)
Práce se zabývá možnými způsoby uplatňování výdajů v základu daně, které mohou použít osoby samostatně výdělečně činné. Charakterizuje postupně daňovou evidenci, účetnictví, výdaje paušálem a také přechody mezi nimi. Popisuje stanovení základu daně u jednotlivých možností a následně výši daňové povinnosti podnikatelů se zaměřením na možnost uplatnit daňové zvýhodnění na dítě. Porovnává výhodnost daňové evidence, účetnictví a paušálních výdajů pro různé typy OSVČ formou modelových příkladů.