Způsoby uplatnění výdajů OSVČ v základu daně z příjmů - Šobotníková, Petra; Finardi, Savina; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá možnými způsoby uplatňování výdajů v základu daně, které mohou použít osoby samostatně výdělečně činné. Charakterizuje postupně daňovou evidenci, účetnictví, výdaje paušálem a také přechody mezi nimi. Popisuje stanovení základu daně u jednotlivých možností a následně výši daňové povinnosti podnikatelů se zaměřením na možnost uplatnit daňové zvýhodnění na dítě. Porovnává výhodnost daňové evidence, účetnictví a paušálních výdajů pro různé typy OSVČ formou modelových příkladů.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses