Finanční analýza reorganizované společnosti (MSV Metal Studénka, a. s.) - Leja, Marek (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu finanční situace společnosti MSV Metal Studénka, a. s. v letech 2008 až 2012. Hlavním cílem práce je analýza příčin úpadku společnosti. Práce stanovuje metodický základ finanční analýzy a vybraných ukazatelů a také vymezuje insolvenční zákon se zaměřením převážně na reorganizaci. Cíle je dosaženo analýzou a zpracováním zveřejněných informací společnosti a subjektů, zapojených do insolvenčního řízení. Zjistil jsem, že za úpadkem společnosti stojí především příkazy mateřské společnosti, nutnost odpisu pohledávek za sesterskými společnostmi a pokles světové poptávky v důsledku hospodářské krize.