Finanční analýza reorganizované společnosti (MSV Metal Studénka, a. s.) - Leja, Marek; Škerlíková, Tatiana; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu finanční situace společnosti MSV Metal Studénka, a. s. v letech 2008 až 2012. Hlavním cílem práce je analýza příčin úpadku společnosti. Práce stanovuje metodický základ finanční analýzy a vybraných ukazatelů a také vymezuje insolvenční zákon se zaměřením převážně na reorganizaci. Cíle je dosaženo analýzou a zpracováním zveřejněných informací společnosti a subjektů, zapojených do insolvenčního řízení. Zjistil jsem, že za úpadkem společnosti stojí především příkazy mateřské společnosti, nutnost odpisu pohledávek za sesterskými společnostmi a pokles světové poptávky v důsledku hospodářské krize.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses