Emise a obchody se státními dluhopisy v ČR a SR - Vojkůvka, Adam (2014)
Předmětem této bakalářské práce je analýza českého a slovenského trhu státních dluhopisů. První část se zabývá obecnou charakteristikou státních dluhopisů, která shrnuje základní principy ohodnocování dluhopisů a také poukazuje na vyplývající rizika. Druhá část popisuje primární trh se státními dluhopisy se zaměřením na primární dealery, aukce a emisní podmínky státních dluhopisů. Dále se tato část zabývá i sekundárním trhem. Třetí analytická část je zaměřena na vývoj struktury státních dluhů v České a Slovenské republice a následnou analýzou aktuálního trhu státních dluhopisů v těchto zemích především z pohledu likvidity a výnosových křivek.