Emise a obchody se státními dluhopisy v ČR a SR - Vojkůvka, Adam; Musílek, Petr, 1965-; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem této bakalářské práce je analýza českého a slovenského trhu státních dluhopisů. První část se zabývá obecnou charakteristikou státních dluhopisů, která shrnuje základní principy ohodnocování dluhopisů a také poukazuje na vyplývající rizika. Druhá část popisuje primární trh se státními dluhopisy se zaměřením na primární dealery, aukce a emisní podmínky státních dluhopisů. Dále se tato část zabývá i sekundárním trhem. Třetí analytická část je zaměřena na vývoj struktury státních dluhů v České a Slovenské republice a následnou analýzou aktuálního trhu státních dluhopisů v těchto zemích především z pohledu likvidity a výnosových křivek.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses