Finanční analýza společnosti Poděbradka, a.s. - Ulmanová, Tereza (2014)
Předmětem této diplomové práce je finanční analýza společnosti Poděbradka, a.s. za období let 2007- 2012 a komparace jejích výsledků s vybranými konkurenčními podniky. Práce je rozdělena do tří stěžejních částí. První se věnuje teoretickým východiskům finanční analýzy, další část přibližuje odvětví výroby nápojů a představuje srovnávané společnosti. Třetí část, vlastní finanční analýza, je provedena pomocí běžných ukazatelů rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti a použitím bankrotních a bonitních modelů. Zjištěné skutečnosti jsou shrnuty v závěru.