Finanční deriváty v České republice a v Evropské unii - Horáková, Klára; Witzany, Jiří, 1966-; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá vývojem trhů s finančními deriváty v České republice a Evropské unii zejména v posledních letech. V úvodní části práce je čtenář seznámen s finančními deriváty, fungováním OTC i burzovních derivátových trhů. Následuje hlavní část týkající se vývoje na burzovních i mimoburzovních trzích s deriváty v České republice a Evropské unii a vysvětlení hlavních změn, které na těchto trzích nastaly. Cílem práce je popsat a shrnout vývoj na evropských a českých trzích s deriváty, a to zejména v souvislosti s nástupem a průběhem hospodářské krize, popsat a shrnout trendy na burzovních trzích a dále seznámit čtenáře s novými pravidly evropské regulace, jež výrazně zasahují do fungování mimoburzovních trhů s deriváty.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses