Dopad celosvětové finanční krize na hypotéční trh v ČR - Machová, Lina; Radová, Jarmila; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení vlivu celosvětové finanční krize na hypoteční trh v České republice. Nejprve je věnována pozornost legislativnímu rámci hypotečního úvěrování a to jeho vývoji. Dále je obecně definován hypoteční úvěr, hypoteční zástavní listy, hypoteční banky a jejich fungování na českém hypotečním trhu. Následně je vysvětlena problematika státní podpory hypotečního úvěrování a popsán vývoj poskytování hypotečního úvěrování od jeho počátku na území České republiky až do současnosti. V dalších částech se budeme soustředit na tvorbu a vývoj úrokových sazeb hypotečních úvěrů, vývoj trhu s nemovitostmi a v poslední kapitole je podrobněji vysvětlen dopad finanční krize na český hypoteční trh.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses