Analýza předvolebních kampaní v prezidentských volbách v ČR v roce 2013 - Šmejkalová, Kateřina (2013)
Tato práce se věnuje způsobu vedení politických kampaní v první přímé volbě prezidenta v České republice. Klade si otázky zaměřené na financování a transparentnost kampaní, výběr komunikačních kanálů a výběr témat k oslovení voličů. V teoretické části je popsán způsob volby přímé i nepřímé, některé návrhy zákonů, kterými se zákonodárci snažili změnit volební systém prezidenta a také vymezení důležitých pojmů týkajících se politických kampaní, především pak negativní reklamě. V analytické části jsou jednotlivě popsány kampaně všech devíti kandidátů z pohledu prvního kola volby a poslední kapitola mapuje závěrečné kolo volby.